GYIK

GYIK

Mi a VSAT?

A VSAT kisméretű, földi, telekommunikációs állomás, mely Internet hozzáférést, kétirányú adatkommunikációt és adattovábbítást, hang-, fax, video konferencia szolgáltatásokat tesz elérhetővé műholdas rendszeren.
A műhold antenna átmérője általánosan Ku-band rendszer esetén 1,2-1,8 méter, míg a C-band rendszer esetén 1,8-2,4 méter.

Hogyan működik a VSAT rendszer?

A VSAT kommunikáció során a szolgáltatási helyszínek közötti adatátvitelt földi parabolaantennák biztosítják.

1. Egy VSAT egység több, távoli telephelyet szolgál ki kétirányú műholdas kommunikáció útján;

2. A központi műholdas rendszer biztonságos, megosztott kommunikációs csatornán kommunikál az ügyfél központi hálózatával.

Mire használható a VSAT rendszer?

Általánosságban azt mondhatjuk, a VSAT rendszer összeköttetést biztosít térben több, egymástól független , valamint egy központi helyszín között.
A VSAT hálózat alkalmas hang-, fax-, adat továbbításra, video konferencia biztosítására.

Milyen összetevői vannak a rendszernek?

Egy tipikus VSAT telepítésnél a következő eszközöket alkalmazzuk: egy, az épület tetejére elhelyezett parabola antenna, mely koaxiális kábellel kapcsolódik a beltéri egységhez. Az eszközöket a Hungaro DigiTel Kft. alvállalkozó technikusai telepítik ügyfelünk telephelyén. A felállított antennarendszeren keresztül bonyolódik az adatforgalom.
Egy tipikus VSAT rendszer tartalmaz egy jelátalakítót (modem), mely a műholdas jelet átalakítja adattá (és vissza), valamint egy interface-t, mely ügyfelünk eszközéhez kapcsolódik.

A VSAT rendszer megbízható, biztonságos?

A VSAT hálózat zárt, a földi telekommunikációs infrastruktúráktól független (A földi szolgáltatókra jellemző adattorlódás a VSAT rendszert nem befolyásoló tényező).
A VSAT szolgáltatási területek távlözlési kiszolgálása egységes szintű, függetlenül földrajzi fekvésüktől. (pl. az ADSL rendszer sebessége az egyes szolgáltatási pontok távolságától függően változhat).
Fentieken túl, elmondhatjuk, hogy a VSAT hálózat menedzselt, lehetővé teszi a szolgáltatás minőségének (QoS - Quality of Service) az ügyféligénynek megfelelő (pl. kiemelkedő prioritást biztosít a hang és bankkártya tranzakciók esetében) szintű biztosítását.

A VSAT rendszerek zárt, a földi szolgáltatóktól függetlenek, így a publikus Internet felől, s így a hackerek részére nem elérhetők. Fentieken túl a beépített titkosító megoldások is a VSAT kommunikáció magas szintű biztonságát szolgálják.

A szolgáltatás minőségét befolyásolja az időjárás? A VSAT rendszer megegyezik a műholdas TV rendszerrel?

A műholdas VSAT távközlési szolgáltatások jól ismertek megbízhatóságukról. Rossz időjárási viszonyok nem befolyásolják a szolgáltatás minőségét. (rendszereink teljes mértékben különböznek a műholdas TV rendszerektől, melyeknél a időjárás nagymértékben befolyásolja a képminőséget).

Probléma esetén mi történik, mi a teendő? Milyen az ügyfélszolgálati elérhetőségük?

Magasan képzett, kiemelkedő szakmai tudással rendelkező kollégáink a hét minden napján 24 órában elérhetők.

Magas fokú szakismeretük biztosítja ügyfeleink biztos technikai támogatását.

Fentieken túl cégünk proaktív módon, folyamatosan monitorozza rendszerét, így biztosítva az azonnali hibadetektálást és hibaelhárítást, biztosítva ezzel ügyfeleink megelégedettségét.